İş hayatındaki en önemli sorunlardan birisi de iş hayatında her şeyin çok acil olmasıdır. Pandemi sonrasında neredeyse bütün sektörlerde çok ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Evden çalışmanın etkisi ile nedeni ile çalışanlar daha fazla telefon görüşmesi ve daha fazla mail trafiğini evden yönetmek zorunda kalıyor.
Şirketlerin organizasyon yapıları gereği iş yapış şekilleri ve farklı departmanlarda çalışan çalışanları birbirlerine bağlıyor. Bu bağımlılık, performans kriterleri ile de koşullandırıldığı zaman herkesin kendi işi ile ilgili bilgiyi ya da işi diğer kişiden alması öncelikli bir hale geliyor. Hatta iş öyle bir boyuta geliyor ki, bu süreci en iyi yöneten kişiler kariyerlerinde daha hızlı yükselebiliyor.
Bazı çalışanlar işlerini erteliyor ve bu durum işlerin birikmesine neden oluyor. Bu nedenle pek çok iş aksıyor ve işler zamanında yetişmiyor. Gelişen ve yenilenen dünyaya ayak uydurabilmek için hızlı olmak iş hayatında size büyük avantaj sağlar. Her zaman planlama yaparak, plana uygun bir şekilde hareket etmek işlerin daha kolay yönetilmesini sağlar. Bu sayede pek çok iş zamanında bitmiş olur. Hem de işler birikmeden daha az yorularak işlerin düzenli bir şekilde ilerlemesini sağlayabiliriz.
İşleri Sürekli Ertelemenin Olumsuz Etkileri
Rekabetçi Ortama Ayak Uydurma
Rekabetçi iş hayatına ayak uydurabilmek için hızlı hareket etmek ve düzenli çalışmak gerekir. İşleri aciliyetine göre sınıflandırarak önceliklerinizi belirlemeniz, nasıl bir yol izleyeceğinize karar vermenizi sağlar. Ancak yenilikleri yakından takip ederek ve sürekli yeni şeyler öğrenmeye çalışarak rekabetçi ortama ayak uydurabiliriz. Bu nedenle rakipleri iyi analiz etmek ve bu doğrultuda çalışmaları sürdürmek gerekir.